Tuesday, May 21, 2013

Doaku Untukmu Sayang

khas untuk sahabatku..

video

Kau mau apa, pasti kan ku beri
Kau minta apa, akan aku turuti
Walau harus aku terlelah dan letih
Ini demi kamu sayang

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada ilahi
Tuk satukan kami disurga nanti

Taukah kamu apa yang ku pinta
Di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada ilahi
Tuk satukan kami disurga nanti

(Tuhan tolong aku juga jaga dia, Tuhan akupun sayang dia)

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada ilahi
Tuk satukan kami disurga nanti

Saturday, March 2, 2013

Kembali Lagi...

kenapa die kembali lagi setelah hampir 6bulan die menghilangkan diri dari diri aku?? kenapa die kembali lagi selepas menghancurkan hati aku..?? kenapa die kembali utk menyambung perhubungan yang die sendiri putuskan??? ape sebab semua ini berlaku?? kembali dgn nama dan cara yang lain...tapi aku tetap mengenali suara & cara kau berkata2...adakah alasan yg kau berikan pada aku sekarang benar2 berlaku pada kau?? @ kau saja mereka2 cerita... aku tak mahu lagi hati aku hancur buat kali kedua..tapi benarkah ape yg aku lakukan ini?? benarkah keputusan ku ini...hmmm..

Monday, February 25, 2013

Konpiusssss......

Ape sebenarnye tugas2 aku???
ikutkan masa aku diOffer jawatan skrg nie hanya lah utk melaksanakan tugas2 projek yg aku kendalikan sekarang... tp bile aku dh terima jawatan tu ade mcm2 keje aku kene wat...ok aku terima sbb aku tak kisah dgn arahan bos selagi aku mampu buat & bertahan...
tp sakit plak hati nie bile ade segelintir suara yg pertikaikan keje2 aku... kata aku patut tau buat semua la...ape la...kalo sume keje aku dh tau buat..ko nak buat ape plak??? ape tugas ko plak bile aku dh buat keje ko??? macam mane ngn gj yg ko dpt setiap bln??? patut tak aku pun dpat ape yg ko dpat + dgn gj aku sekarang??? patut tak??? bile aku blajar buat tuk kesenangan tugas2 yg aku nk laksanakan..head aku kate tak perlu buat..biar die buat..kalo aku buat die tak de keje... aduh konpiuss aku la..yg wat aku konpius nie adalah krn bile aku suh die wat die wat muke..kdg2 ok kdg2 tak..sbb tu la gaknye org sume tak suke panggil ko... mmg patut aku tau sume tp org mcm ko tak boleh..bile org len tau buat ko wat kepala tak nk buat....konpius..konpius...APTB...

Thursday, February 21, 2013

Selamat Hari Lahir...

mata dh mula kelat...aku on9 tgh2 malam nie hanya nk ucap hepy bday kat seseorang sahabat..
selamat hari lahir...

Friday, February 15, 2013

MAK Dalam Kenangan

Tanggal 7hb Februari 2013 adalah hari terakhir aku bersama MAK ke tempat kerja..
Petang tepat 6.30 petang MAK sudah tidak bersama aku lagi..MAK tetap dalam kenangan..
MAK sangat berjasa kepada aku sejak aku di Poli lg sehingga lah 2 tahun aku bekerja.. MAK lah yang sentiasa menemani aku kemana2 saja tanpa penat..walaupun MAK tidak lagi ade dengan aku, MAK tetap aku sayang & kenang hingga akhir hayat aku.. Sesiapa yang mengenali MAK, doakan MAK akan menemui pemilik yang lebih menyayanginya..

MAK kau satu2nya yang memahami aku..
MAK jasa kau tetap aku kenang walau kau bukan lagi milik ku...
MAK kau amat aku sayangi..sangat aku cintai..
MAK maafkan aku..
MAK kau MAK yang aku ada selama aku dalam kesusahan kesedihan kegembiraan..
MAK kau yang membawa aku berjaya sehingga sekarang..
MAK kau lah yang sentiasa bersusah payah tuk aku selama ini..
MAK kau juga lah yang mengajar aku erti berani..
MAK kau lah TEMAN sejati aku...
Jasa mu amat aku kenang MAK...
I LOVE U MAK..

MAK 5778..



Sunday, January 27, 2013

Kembali..

aku kembali seperti dahulu..tiada sesiapa lagi dalam hati ini..
kecuali family yg paling aku sayang hingga akhir hayat aku...
family segala2nye...:(

Monday, January 14, 2013

13 Januari 2013..

Salam..

Hari nie mmg bkn 13 januari lg..hari nie umur aku 28 tahun 1 hari..ade ape dgn umur tu???
tarikh mmg cntik 130113..aku suke dgn tarikh tu.. tp tiade makna dgn tarikh tu..kerana impian aku masih belum tercapai sehingga lah umur aku dh 28 tahun.. aku sendiri kesian dgn diri aku kerana selalu disakiti...
hmmmm...

Apepun terima kasih pada semua yang sampaikan ucapan selamat hari lahir, hepy bday @ selamat hari jadi... tidak kiralah mereka memang mengingati tarikh itu, kebetulan teringat @ dpt tau dari org lain.. hadiah???
mmg bkn sesuatu yg akan aku dpt bila tiba hari lahir... tp bile sekali sekala dapat ia memang amat2 bermakna...sangat2 aku hargai... boleh dikatakan 4 tahun lepas punye hadiah pun aku masih sayang..tQ pada yg memberi...tahun nie aku dpt gak hadiah..walau tidak seberapa tp aku amat2 hargai kerana ia amat berharga..keikhlasan si pemberi itu sangat membuat aku terharu...mekaceh...

Seperti tahun2 lepas..SELAMAT HARI LAHIR kepada semua yang menyambut hari lahir pada bulan JANUARI...

Wednesday, January 9, 2013

Pertanyaan..

Bila rindu kat seseorg kte mst ckp kat die:"Saya rindu awak.."
Bila sayang kat seseorg kte mst ckp kat die:"Saya sayang awak.."

Tapi....

Bila benci kat seseorg kenapa kte tak ckp kat die:"Saya benci awak.."

Terutama bile org tu adalah org yang pernah satu ketika dulu kte sayang & rindu...
Sebaliknya kte masih & masih terus berharap die akan kembali pada kte..

Harap awak terus kekal bahagia...

Tahun 2013

Selamat tahun baru kepada semua....
walau pun hari ni dh 9 Januari 2013...9 hari lewat...

SELAMAT TAHUN BARU...
semoga tahun ini lebih baik daripada tahun yg lepas2...