Tuesday, December 18, 2012

Kebahagiaan..

Perlukah aku berbohong untuk kebahagiaan aku sendiri??
Betul ke perbuatan aku ini?? Atau aku harus berterus terang demi kebahagiaan yg bakal aku tempuhi... Benar ke kebahagiaan itu milik aku?? Mampu ke die bahagiakan aku kelak??? @ die hanya mahu aku mengisi kekosongan hidupnye???

Sunday, December 2, 2012

Kata-kata..


UMNO tetap dihati...

UMNO tetap dihati walau ape pun kutukkan & cemuhan terhadapnya...

video 
Love u UMNO..semoga menang dalam perjuangan...


Thursday, November 15, 2012

Peluang..

Mungkin kah sampai disini sahaja peluang tuk kali ini... nie la jadinya bila aku dh mula buka pintu hati tuk lelaki...kembali melukakan hati aku...bila aku buka pintu hati tuk ko, ko tak tau nk hargai..bila aku kata kwn lebih baik ko beriya2 suruh aku beri peluang..LELAKI mmg ssh nk menjaga perhubungan..

Bukan milikku..

Ya Allah Ya Tuhanku..berilah aku petunjuk Mu agar aku dapat mencari ketenangan & keredhaan daripada Mu Ya Allah..hanya pada Mu tempat aku memohon petunjuk..Amin..

Monday, November 12, 2012

Kembali

Kembali ia kepada penciptanya...semoga rohnya dicucuri rahmatMu..
maafkan aku ye Lelet..tak mampu nak buat pape tuk pulihkan kau..
aku sayang kau Lelet...

Saturday, November 10, 2012

10.11.12

tarikh 10.11.12 ramai yang memilih utk mengadakan majlis perkahwinan mereka..
tapi tarikh ini aku tgu bukan kerana utk mengadakan majlis.. sebaliknya aku menunggu
seorang sahabat kembali.. 14 tahun lepas tarikh ini tarikh perkenalan antara aku & seorang hamba Allah..
tetapi sejak 2@3 tahun lepas die pergi memutuskan persahabatan..
mengapa manusia bila sdh senang lupa untuk berterima kasih?? huh..hanya aku sj agaknya yg masih mengingati tarikh 10.11 ini...

semoga kau bahagia disamping org2 tersayang sahabat...

 


Saturday, November 3, 2012

Sunday, October 21, 2012

Benarkah???

Awak..sudikah awak menjadi teman hati saya???

ayat paling skema...tetiba je aku dpt ayat nie...mimpi ke aku???...baru je die kenal ngn aku die dh ucap cm nie??? die boleh aku percaya ke??  die leh ke trime aku seadanya...die sanggup ke layan kerenah gler aku?? kdg2 aku nie gler...hehhehe

hope semuanye akan kekal...hahahah...ayat skema aku lak...

Sunday, October 14, 2012

Awak..

☻♥☻
/█\/█\
 .||  .||.

Awak...

Jodoh itu rαhsiα ALLAH . .
SEKUAT manα αwak SETIA . .
SEHEBAT manα αwak MERANCANG . .
SEJAUH manα αwak MENUNGGU . .
SEKERAS manα αwak BERSABAR . .
SEJUJUR manα αwak MENERIMA SAYA . .
Jikα ALLAH Tidαk Menulis Jodoh Kitα Bersαmα..
Kitα Tetαp Tidαk Akαn Bersαmα...

Friday, October 12, 2012

Selamat Malam...

Akhirnya siap gak ape yang aku nk buat dr semalam....
tak de idea nak buat...dlm otak mcm2 nk buat tp tak tau cm ne nk mula buat...
tu la dl taknk belajo...skrg ssh dh..padan muka aku..hahhahaha
tp akhirnya siap gak..tgu mase je...
walau tak jd cm ne org len buat aku peduli ape...aku tetap nk kate aku buat nie termahal sekali..hahahah

sebelum tdo..Tahniah pd ATM...walau pun aku benci pd ATM tp mlm nie aku sokong ATM sbb dapat kalahkan org luar tu...

Selamat malam...:)

Monday, October 1, 2012

Kenapa aku jadi begini??? Kenapa???

Monday, September 17, 2012

Hati..

Sedeynye hati ini bile tiada sesiapa yang menyayanginya.. bile kte suka & sayang pada die, die pulak tiada hati dgn kita..bile kita anggap kawan dia kata sayang pada kita..

macam mana kita nak tau seseorang tu ikhlas suka & sayangkan kita??
ada plak kawan hanya kerana mahu mengisi kekosongan hati die je..
huh..bawa diri jauh dari orang mcm nie...

Saturday, September 15, 2012

Kesetiaan...

Istilah setia mmg mudah tuk kita lafazkan @ minta pada org lain.. Tapi adakah kita boleh setia dengan manusia yang kita sayang, cinta, puja sehingga kita menutup mata kita buat selama2nya??? Lelaki kata perempuan xsetia..Sebab bila perempuan jumpa lelaki yang lebih baik dia akan tinggal @ minta putus dengan lelaki..Tp perempuan kata lelaki yang xsetia..Pantang nampak perempuan cantik terus cair.. Terus tinggal perempuan.. Kejar perempuan seksi, cantik, kaya.. Susah betul nak jumpa lelaki yang betul2 setia..

 Ade kes plak lelaki nie memang setia tp asyik nak minta benda yang bukan2..nak romen2 lak..gila lelaki nie.. tak yah setia dengan lelaki cm nie... Ade gak perempuan cm nie..nak sex je..perempuan nie pun gile..

Istilah kesetiaan nie bukan tuk manusia yang bercinta sahaja..tp dalam persahabatan juga.. sekarang susah nak cari teman karib..teman baik..sahabat sejati..Susah sangat2.. kadang2 kita mengharapkan die susah senang ngan kita tapi bile kita susah tah ke mana die hilang..
Bersahabat dengan keluarga & Allah SWT lebih sejati.. Walau susah mana pun kita Allah tetap sentiasa berada dengan kita..sentiasa disisi kita..sebanyak mana pun luahan hati kita Allah tetap simpan rahsia kita.. walau kadang2 kita putus asa bila meluahkan isi hati dengan DIA..Kesetiaan DIA dengan kita tak pernah hilang..cume kita sj yang tak pernah setia dengan DIA..


Thursday, September 13, 2012

Sunday, September 9, 2012

Harapan..

Mengharap sang kelip-kelip akan menyinari hidup ini..
Harap dia milik ku..

Tuesday, September 4, 2012

Selamat Hari Lahir..

Selamat Hari Lahir awak..
Tak sempat tuk ucapan ini diucapkan..
walau ape pun..semoga awak bahagia di samping orang tersayang..

SELAMAT HARI LAHIR..

Saturday, September 1, 2012

KELIP-KELIP

video


Bila senja menimbus siang
Bila awan melindung bintang
Ku coba menyuluhkan sinar
Agar malam mu cerah

Jika pernama tak bersemi
Jika arus sama tak pasti
Ku dengan setia membimbing
Menyinar bagai kelip-kelip

[Chorus]
Genggamlah erat tanganku
Bilang arah nak di tuju
Mari ku pimpin ke sana
Ku bawa kau terbang pergi

Seandainya kita terpisah
Tak usah kau rasa gelisah
Ku dengan setia membimbing
Menyinar bagai kelip-kelip

Genggamlah erat tanganku
Bilang arah nak di tuju
Mari ku pimpin ke sana
Ku bawa kau terbang pergi

Menyinar bagai kelip-kelip

Monday, July 9, 2012

Hari ini..

Setelah hampir 3 tahun aku berfikir,akhirnye Hari Ini aku tahu juga sebab2 kejadian itu..
tak sangka ade gak org mcm nie kat dunia nie..ape salah aku erk sampai ko halang segala2nye..
aku usik ko pun tak..salah ke berkawan??? salah ke??? huh...ssh tul nk jwb soklan tu...
salah ko gak..sbb ko tgl die, die kwn ngn aku..akhirnye ko dtg dan cr semula..aarrrggghhh...lantak la...
aku dh mls pikir semua nie...jnji Hari Ini aku tau sebab2nye...

Thanks buat aku mcm nie...

Saturday, June 23, 2012

Apekah???

Apekah akan berulang lagi???

Hmmm...

Wednesday, June 20, 2012

Utk Kamu..

Awak...
Tidak mudah untuk saya melupakan awak...
Tidak mudah juga saya untuk meninggalkan awak...

Janji saya akan jd kawan awak sampai bile2...
Tapi saya bukan macam kawan awak yang lain...
Saya tak sebaik kawan awak yang lain..

Janji...

Tuesday, June 19, 2012

Selamat pengantin baru SITI NOOR ALIA..

Rasenye belum terlambat nk ucap SELAMAT PENGANTIN BARU ALIA & YAZID..

bulan ni saja dh ramai kwn2 aku yang berubah status BUJANG kepada BERKAHWIN...aku jek yg masih lum ade status...tak pe la...aku doakan kawan2 aku bahagia terutama li...cantik sgt lia..sory la lia tak dpt tgu ko sanding...aku tak larat tgu TOL ko bnyak sgt...heheeh...ape pun aku doakan ko kekal hingga akhir hayat ye...termakbul gak doa ko selama nie...nnt dh g sarawak jgn lupe aku kat melaka nie...sedey...hilang lg kawan aku kat semenanjung nie...sob2...









Tiada Tajuk...

Jam dh kul 11 mlm...aku masih tak tdo lg walaupun badan letih.. tp bukan tu yg aku nk ceritakan..
Sabtu lepas tanpa disangka2 aku jumpa kembali kawan yg dh agak lama gak aku tak jump.. tak sangka hari tu aku kan jump & keluar dgn die.. bile dh lama tak jump agak janggal gak nak berborak tp takkan nk diam smpai petang kot.. sebenarnye aku agak risau bile biar die balik dgn org lain..ye la...sbb die pnh aku syg gler dl..skrg pun aku  msh syg die...tp...biar la...tak mungkin la...hehhehehe....sejak ri tu kami dh berhubung semula...aku tak pnh lupe die tp aku tak nak ggu die dh..skrg dh kembali..hope die tak kan tinggal aku cm dl lg..wlu sbg kawan..Thanks....

Monday, May 28, 2012

Kawan..Sahabat..Teman...

apa erti kawan????
apa erti sahabat???
apa erti teman???

sume ade makna tersendiri...bermula dgn kawan akan menjadi sahabat bila segala suka duka
dikongsi bersama..akhir akan menjadi teman sehidup semati @ teman sementara di dunia..

antara tiga perkataan mana yang lebih baik...
antara tiga perkataan mana yang akan membawa bahagia..
antara tiga perkataan mana yang akan membunuh diri kte..

renung2kan...

Wednesday, May 23, 2012

HEPY BDAY...

hepy bday tuk si dia yang pernah menjadi kekasih hati...
walau die sudah jauh tetapi die tetap dalam hati walau kini die bukan lagi milik hati ku...

HEPY BDAY....
smoga kekal bahagia bersama isteri tersayang...

Saturday, January 14, 2012

HEPY bUFDAY CAPRICON..

selamat hari lahir...Hepy bday...

semalam 1 tahun lagi umur aku meningkat...dh semakin hampir ke usia tua..
aku masih dengan usaha tuk memajukan diri disamping mencipta sesuatu yang baru tuk diri aku..
kawan2 yang len di usia semacam aku nie sudah beranak pinak & sudah berjaya capai matlamat hidup..
aku masih dlam usaha capai matlamat hidup & dalam usaha mencari teman hidup yang sesuai dan boleh menerima aku seadaanya..

ape pun aku perlu teruskan hidup aku..

SELAMAT HARI LAHIR  kepada warga CAPRICON..